Ta strona używa ciasteczek (cookies), zresztą jak większość.
Akceptowałeś już ZODO (zasady ochrony danych osobowych) ale dla pewności potwierdź

wymiana stacyjki

wymiana stacyjki

Postautor: Gość » 22 sty 2008, 17:30

Witam,
Szukałem na forum ale nie znalazłem, więc piszę.
Od jakiegoś czasu "haczy" mi się kluczyk przy wyjmowaniu ze stacyjki. Dodatkowo ostatnio miałem problem, który był już poruszany na tym forum, mianowicie brak reakcji rozrusznika przy odpalaniu - niektórzy radzą wymienić kostkę przy stacyjce. Zatem pytanie brzmi - czy mając komplet kluczy i śrubokrętów sam wymienie sobie stacyjkę w garażu? Ile tam jest kabli? Ile kosztuje nowa stacyjka?
Pozdrawiam!

Ps. Nie piszcie aby używać wd40 bo pomogło. na 2 dni :)

[ Dodano: 2008-01-22, 18:54 ]
Ok sprawdziłem ile kosztuje: wkład 59, obudowa 80, kostka 30zł. Sklep we Wro. Wymieniał kiedy kto stacyjke? Pozdro!
Gość
 

Postautor: Gość » 22 sty 2008, 21:37

srubokret i se poradzisz ;p to jak klocki lego tylko troszke wieksze te klocki... nic trudnego
Gość
 

Postautor: lukas25 » 22 sty 2008, 23:53

witam!! obudowę zostaw stara. jak koniecznie chcesz wymień kostkę i wkładkę.

sory ze bez polskich fontów ale klawisze mi sie poprzestawiały.
ASTRA F c18nz / głowica c20ne-2mm / wałek 16sh/ wtryski c20xev / ECU c16se = c18se?? ale draka i to jeździ całkiem nieźle

będzie nowiutki wałeczek od 16sh :)

KADETT E C16NZ
lukas25
Awatar użytkownika
Użytkownik
 
Posty: 12
Rejestracja: 22 sty 2008, 22:54
Lokalizacja: wielkie radowiska

Postautor: sha_kal » 23 sty 2008, 12:14

To ja podepnę się pod temat. mam problem w drugą stronę tzn stacyjka nie trzyma kluczyka - po przekręceniu, odpaleniu można go spokojnie wyciągnąć... :/ czy konieczna jest wymiana stacyjki na nową taką jak tutaj: http://allegro.pl/item297896243_nowa_st ... tra_f.html
czy można to jakoś naprawić? bo średnio mi się widzi noszenie 2 kluczyków
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
sha_kal
Astro-maniak
 
Posty: 865
Rejestracja: 18 cze 2007, 22:51
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Przemek

Postautor: analyzer64 » 15 lip 2008, 12:49

U mnie kluczyk nieraz przycina się dość mocno przy wyjmowaniu. Także do wymiany będzie wkład stacyjki. Ma ktoś może jakiś manual tego jak go wymienić?

Na zdjęciach z allegro widziałem wkład stacyjki. Ma on jakąś długą śrubę/bole z tyłu. Czy to się wykręca jakoś? Nie rozbierałem nigdy stacyjki także nie wiem, a nie chcę narobić sobie w razie czegoś problemów.

Dzięki za odpowiedzi
analyzer64
Awatar użytkownika
Klubowicz AKP
 
Posty: 4385
Rejestracja: 28 gru 2007, 14:59
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Opel Astra G
Silnik: X16XEL
Województwo: mazowieckie

Postautor: krzrel » 15 lip 2008, 20:26

Ja ostatnio zmieniałem wkładkę stacyjki w Vectrze A i zrobiłem to na podstawie tego opisu z klubu Omegi
http://forum.omegaklub.eu/viewtopic.php?t=15513

Myślę że ten opis wymiany wkładki sprawdzi sie także w Astrze bo to we wszystkich oplach powinno być to samo ;)

Właściwie to wszystko jest banalnie proste.Ja do wypięcia wkładki użyłem imbusa zamiast tego drucika który tam podają(można też jakiegoś cienkiego śrubokręta)
krzrel
Astro-maniak
 
Posty: 96
Rejestracja: 08 mar 2008, 19:27
Lokalizacja: Rychnowo

Postautor: SAMO_ZLO » 16 sie 2010, 20:33

Witam chciałbym odświeżyć temat co jeśli nie mam kluczyka a muszę stacyjkę wymienić<wkładkę> :?:
ASTRY SĄ OK

GG 3497790 GSM 504766145

CARPOWER+MAGNAT już :mrgreen:
CB radio Uniden 520XL + AT-71 MAGNUM
SAMO_ZLO
Przyjaciel forum
 
Posty: 510
Rejestracja: 30 mar 2007, 23:10
Lokalizacja: Poznań
Imię: Marcin
Auto: Corsa
Województwo: wielkopolskie

Re: wymiana stacyjki

Postautor: tehax » 03 lut 2011, 18:34

Czy wkładki z tych stacyjek są zamienne ? obydwie stacyjki bez immobilizera...

>> Klik <<
>> Klik <<
tehax
Awatar użytkownika
Użytkownik
 
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2011, 22:53

Re: wymiana stacyjki

Postautor: marti_ns » 31 maja 2011, 6:21

nie będę zakładał nowego tematu bo chodzi mi o kostkę stacyjki. mianowicie rozleciała mi się stara kostka i mam pytanie czy u was w pozycji "I" - pierwszej jest napięcie czyli tzw Akcesoria (chodzi głownie o radio), sprawdzałem już 3 kostki i żadna z nich nie ma styku w pozycji pierwszej więc nie poda napięcia. w salonie opla gość powiedział mi 160 zł za kotkę stacyjki, trochę dużo za komfort jaki daje tylko czy ta kostka również nie ma styku to co wtedy?? niech mi ktoś powie jak to z tymi kostkami stacyjki jest. bo narzazie mam zrobione że radio włącza się w II -ej pozycji razem ze wszystkimi kontrolkami itp. a jak gaszę silnik to radio przestaje grać a tak grało by sobie dalej.

trochę się rozciąłem ale wybaczcie mój pierwszy post :) chce tylko wiedzieć czy wasze astry podają napięcie w poz "I" i jaką kostkę do tego kupić żeby tak było.
Było: Astra F C14SE + LPG '96 sedan czerwony - 8 l LPG/100 km
Jest: Astra H Z19DTL '06 kombi Panacotta - 6.4 l ON/100 km
marti_ns
Awatar użytkownika
Użytkownik
 
Posty: 29
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie

Re: wymiana stacyjki

Postautor: marian paszek » 31 maja 2011, 8:16

co ty chcesz osiagnac . ? nie podajesz nawet jakie masz klamoty podlaczone . na swiecie istnieje w pip radioodbiornikow i syst. podlaczenia do inst sam . ja mam w oryginale mozliwosc wlaczenia odbiornika nawet po wylaczeniu stacyjki . wsio zalezy od opcji wlacznika radioodbiornika jego okablowania i prawidlowym podlaczeniu do inst pojazdu .mozesz mnie oswiecic po co do odpalenia poj .potrzebujesz wlaczonego radia ? wlacz jeszcze nawiew i ogrzewanie szyby ale nie szukaj pomocy ze aku nie wyrabia . http://czarnik.neostrada.pl/opelastra.html#did - tu masz info jak powinno byc . tylko ze nadal nie wiemy jakie zabawki masz w aucie .od stacyjki sie odwal bo to nie ona za to odpowiada .chyba ze chcesz sie koniecznie nabawic bolu kieszeni . co prawda twoja kieszen i twoj bol. !!!
:mrgreen:
marpas 1954
marian paszek
Astro-maniak
 
Posty: 2116
Rejestracja: 12 lis 2007, 8:35
Lokalizacja: bydgoszcz

Następna

Wróć do [F] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości